Loppisfynd som slutade med ölprovning!


Igår fyndade jag dessa skojiga ölsejdlar för en tia styck på loppis. Så igår kväll blev det lite ölprovning här hemma i stugan med lite olika sorter man annars inte provar. Det var kul!

Virkad giraff


Här kommer en bild på mitt senaste projekt. Jag har knåpat ihop ett eget mönster på en ganska stor giraff som blev ca 30 cm hög. I botten av kroppen och i fötterna har jag fyllt upp med ris så den är riktigt go att hålla i. Om någon är intresserad utav mönstret är ni välkomna att kontakta mig:)

Ny marsvinsbur

Idag gjorde vi slag i saken och åkte till Bauhaus för att köpa lite virke till en egengjord marsvinsbur. Vi tyckte att våra små grisar var värda något finare och framförallt större än den tråkiga traditionella smådjursburen som de har tillbringat sina liv i. Så här gick det till:

Vi köpte en skiva på 1200x600 mm. Sedan tejpade vi fast silvertejp som ett lager för att förhindra fukt att tränga igenom. Sedan borrade vi fast sidorna som är 250 mm höga. För att fästa vattenflaska och hösäcken borrade vi helt enkelt några hål i ena långsidan. När alla sidorna var på plats så tejpade vi ett lager runt kanterna i botten så att inte fukt åker ner i springorna.


Vi hade ett litet bord sedan innan som fick användas som ben så att svinen kommer upp lite högre.


Det var så skönt att bli av med det där fula nätet runt den fula plastlådan. Dessutom blir svinen lite mer aktiva när det finns mer att springa runt på. Och det tyckte de var kul!

Hmm..kanske det flyttar in en ny liten tjej nu när det finns plats för det...


Rivjärn blir en ljuslyktaDagens pysseltips!
Att sätta ett värmeljus i ett rivjärn ger ett jättemysigt sken så här i vintermörkret!

Saxig tavlaHittade en gammal sax på loppis som jag gjorde en tavla av.

ToalettskyltHar gjort en liten toalettskylt med hjälp utav två pepparkaksformer.


Virkad babyskallra! 
Har gjort ett eget mönster på en kanin-babyskallra som vi gav bort till Johans brorsdotter Matilda nu i julas.

Om du skulle vilja köpa mönstret kan du kontakta mig så fixar vi det.

Mönstret till min virkade uggla finns också att köpa. Hör gärna av er!

Välkomna på fika!

Vill ni komma och fika på vår balkong med min omgjorda fikabricka?

Hittade en ful träfärgad bricka på loppisen som jag tänkte rädda! Jag tog hem den och målade den vit och limmade på ett scrapbooking papper i mitten. Mycket bättre än originalet tycker jag. Som jag skrev i inlägget under här så råkade jag radera mina "före" bilder och därför får ni helt enkelt lita på att jag inte har köpt den så här;P

Vilda djur blir tavla och burkar

I helgen har jag pysslat med olika loppisfynd! Tyvärr så råkade jag radera alla bilder jag tog innan och efter. Stort pust! Så jag fick börja fota om idag. Med andra ord får ni försöka föreställa er hur allt såg ut innan jag började.

Jag köpte på mig lite olika tavelramar och olika tillbehör på loppis. Så här blev en utav tavlorna;

Jag började med att måla alla djur med vit färg. Sen klippte jag ut bitar av ett scrapbooknig papper och satte som bakgrund. Blev ganska tjusigt faktiskt!

Jag köpte också tre vanliga burkar på loppisen som jag ska ha småsaker i.

Pall får nytt liv

Hej där!
Länge sedan det hände något här. Har fått ny inspiration till att pyssla och har en hel lista på grejer jag vill göra. Så småningom kommer det upp bilder på det får jag hoppas. Mitt senaste lilla projekt har varit att göra om en stackars pall som bara stod och skräpade i garaget. Med lite färg, scrapbookingpapper och decoupagelack har pallen fått en plats i vår hall.Före


EfterRSS 2.0