Loppishelg!!

Helgen har varit helt underbar. Den har spenderats med min kära Malin på olika loppisar både lördag och söndag. Något som vi båda gillade väldigt mycket. Speciellt Malin som fick med sig en HEL banan-låda hem på tåget med allt möjligt. Vi blev sugna på att göra om våra loppisfynd till olika saker, som till exepel kakfat och ljusfat så ikväll har jag pysslat som bara den. Allt står och torkar nu så bilder på det kommer upp imorgon om ni är nyfikna på att se hur det blev.

Slänger upp en bild på de senaste loppisfynden samt gåvor jag har fått den senaste tiden:)Bild 1: Tre tablettaskar från 70-talet
Bild 2: Liten söt förpackning med bakformar från 60-talet
Bild 3: Fann en sockerlåda igår på loppis här i Svalöv för en hundra-lapp! Som hittat tyckte jag!
Bild 4: Vas från Rörstrand
Bild 5: Burk från Arabia med fina retro-äpplen 20 kronor!
Bild 6: Stig Lindbergs sparbössa "Skotte" är mitt senaste Tradera-fynd!
Bild 7: För tre veckor sedan hittade jag denna chokladask som är avsedd för två personer innan ett biobesök. Hur söt som helst och för 50 kronor kunde jag inte motstå den!
Bild 8: En keramiktavla från Jie. Har inte bestämt mig för om den är fin eller ej. Jag håller på att fundera ut en plats åt den tillsvidare.
Bild 9: En orange retro-skål i plast från Husqvarna.
Bild 10: En leksaksgiraff som har varit hemma hos farmor och farfar sen jag var liten. Nu står den som alla andra saker i min retrohylla:)
Bild 11: Lyckades övertyga mamma och pappa att jag skulle få överta denna smörask av Stig Lindberg som matchar mina äggkoppar jag köpte på bakluckeloppis för ett tag sedan. Glad!
Bild 12: Ett gammal fia med knuff som tyvärr saknar några pjäser med är fint ändå tycker jag!

Måndagsblomster


En död geting är en bra geting!


Nyckelpiga


Och så lite macro...
Köpenhamn över dagen!

I lördags gjorde jag och älskling en dagsutflykt till Köpenhamn. En härlig dag blev det!Efter en timmes promenad mot statyn "Den lille sjöjungfrun" möttes vi av detta! Lagom snopna! Sjöjungfrun hade tydligen tagit semester och simmat iväg till Shanghai på utställning. Istället fick vi se henne live från utställningen där kineserna ironiskt vinkade tillbaka på denna skärm.
Läskiga dockor


Johan hittade världens längste man.


Nyhavn


En dansk fågel...


En öl i solen:)


Kartläsaren


En dansk puss!

Till min underbara Mia!


Tack för att du förgyller min dag min vän!

Långsam speed-dating!Två nya skapelser har tillverkats. Mamma och jag har gjort varsin. De fann genast nya kompisar ute i trädgården...

Bzzz...


Spindel, spindel på växten där!


Dripp, dropp!


Plask, plask!


En delfin tittade upp ur vattnet..

Mitt första egna mönster är klart:)Kan ni gissa hur stolt jag är?! Jag har lyckats att göra mitt första egna amigurumi mönster i form av en virkad uggla. Yeah!
Vad tycks?

Skicka gärna ett mail om ni är intresserade av att köpa mönstret för en liten slant.

Macro i massor


Blåsig dag, men jag gav mig ändå ut för att fota macrobilder. Många bilder blev det. Denna gången gick det bättre:) Fann ett sätt så att objektivet själv hittade fokus,trots att killen i fotoaffären sa att det inte gick med min kamera. Det gjorde det visst! HA!

Har även hunnit med att besöka ett par loppisar här runt omkring. Kom hem med en hel påse grejer till min retro-hylla. Jag måste sluta..men jag kan inte! Det är ju så vansinnigt roligt!

Ha en underbar lördag!

Nytt macro objektiv-nya möjligheter!
Idag har jag stått extremt nära buskar och blad i den lilla parken här i Svalöv. Ett macro objektiv har flyttat in i mitt liv och jag är i upplösningstillstånd! Imorgon ska jag tillbringa hela min vakna tid ute i dagsljuset! Här är ett litet smakprov på de bilderna jag lyckades få skarpa idag. Av 150 bilder blev nog bara 10 bilder bra. Men övning ger färdighet har jag hört.

RSS 2.0