Julloppis och kranstillverkning

Igår var det julloppis på Framtid i Helsingborg. Helmysigt och jag blev så glad av alla fina saker och julstämmningen som rådde där bland allt folk och alla juliga prylar. En sak är ju säker; man behöver absolut inte köpa nytt när man kommer undan med en sån liten slant för jättefina grejer. Dessutom hittar man sånt som inte finns att få tag på i affären vilket jag gillar. Här är några utav mina fynd. Vet inte riktigt vart jag ska få plats med alla juldukar jag köpte men de var så fina så jag kunde inte stå emot de. Bilderna är väl inga mästerverk men det får ni stå ut med!


För en guldpeng blev denna adventsljusstake min!


Den lille söte grisen för en tjuga fick följa med mig hem!


Hur kan man motså en sån fin duk? Fem kronor!


Klart man ska äga en julstrumpa! Om någon är sugen på att ge mig paket så vet ni vart den hänger!


Söt väggbonad för en femma!


Ett juligt förkläde med julbockar! Kommer väl till pass till nästa helgs julbak! En femma för den också!


En guldpeng för alla tre! :)


Och så julkransen...
Jag köpte också massor av småprylar att göra min egna krans av. Hittade lite olika pryttlar och en helt vanlig tom krans som jag tänkte kunde passa att sätta upp utanför dörren. Det kanske inte blev den vackraste kransen i världen men det var roligt att göra den i alla fall! Och det är väl det viktigaste?Det hann bli lite mörkt när jag väl var färdig med den så därför är inte bilden riktigt rättvis men så här blev den tillslut!

Virkad sköldpadda

I dagarna har en liten sköldpadda flyttat in hos oss.
Mönstret är ifrån boken "Virka amigurumi" av Mia Bengtsson.Pimpad lampa

Idag har jag fyndat på loppisen. Jag var på jakt efter en bordslampa till mitt skrivbord och hittade denna rackaren för endast 15 kronor. Men vitt är ju inte så kul tänkte jag och begav mig till Ica för att inhandla en fin servett att limma på skärmen. Så här såg den ut innan pimpningen;Och så här blev den tillslut. Myspys deluxe!


Nötväckan och nyckelpiganÄnnu en gång har jag kommit hem med en bild där jag inte uppfattat vid fotoögonblicket vad jag egentligen har fotat. Jag var så koncentrerad på att inte skrämma iväg fågeln att jag inte såg att den faktiskt hade en nyckelpiga i näbben. Rolig överraskning!

En höstdag på söderåsenIdag har vi gått promenad i Söderåsens nationalpark. Mäktig utsikt!

Trolldeg goes snigellyktor

Tjoho!

Här kommer ytterligare ett bevis på att jag inte lyckats bli vuxen ännu. Men trolldeg är faktiskt roligt har jag kommit fram till. Och jag gillar sniglar så nu har jag knåpat ihop ett gäng såna med hjälp av lite mjöl och vatten. Salt behöver man tydligen enbart för att barnen inte ska äta upp degen. Så nu vet ni det!

Här är ett recept på en deg. Om man vill spara sina figurer ska de stå i ugnen i en timme på 100 grader.

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt


Sen målade jag de vita med vanligt hobbylack och dekorerade med lite olika färger på skalet. I fredags var jag och Johan på Ullared och då fann jag fina stenar att ha ljus i som jag tyckte passade perfekt att sätta mina sniglar på. Så nu lyser det så fint i vår trapp!
Ett småkrypsliv


Kakfat, ljusbricka och ljushållare!

Hej allesammans!

Här kommer de utlovade bilderna på mitt loppispyssel!

Börjar med kakfatet där inspirationen kommer från förra veckans Äntligen hem
ma! Riktigt kul att finna de olika delarna som skulle bli mitt kakfat. Och roligt att spraya!

Så här såg det ut innan min make-over;
Inte varje dag man köper en minnestallrik med Kattarps kyrka på...
Såhär blev resultatet;Sen gjorde jag om ett fat med hjälp av en servett och lite trälim med vatten som jag penslade fast på ett lite större glasfat. Jag sprayde även ett par fula ikea ljushållare vita!Tadaaaa;Och så tillsist fick denna fula, bruna ljushållare ett nytt liv med lite vit färg;


RSS 2.0